Gå til prisliste!

Fylling av Dykkeflasker

I butikken i Oslo sitter vi med ett av de råeste fylleannleggene i landet. Vi tilbyr fylling av Luft, Nitrox(32%), Trimix og Oksygen. Alle disse gassene har vi på bank for å sikre at våre kunder får fylt raskt. 

Vi fyller trimix ved å blande 10/70 med Nitrox 32 fra bank. Dette gir deg som regel en helt homogen gassblanding etter fylling. Siden vi har dette på bank kan vi fylle trimix på bare noen få minutter. Blandingene vi typisk lager er følgende: 21/35, 18/45, 15/55, 12/65 og 10/70.

Vår Kompressor og Bank

Vår kompressor er en Lenhardt & Wagner 450 ES III som leverer 450L/min med gass til vårt fyllepanel eller bank. Våre banker på luft og nitrox er på 300b og holder henholdvis 130.000 og 500.000 liter med gass.

Grunnet etterspørsel gjennom årene investerte vi i et continous anlegg for trimix og Nitrox. Kombinert med en trimixbank på 3 x 80L 300b sikrer vi tilgjengelighet på fylling selv med nedetid på kompressor. Med unntak av enkelte tilfeller vil du alltid kunne få gassen du ønsker på Fue.

Hvordan går jeg frem?

Kom inn i lokalet med flaskene dine og opplys en av våre medarbeidere hva du ønsker å fylle så hjelper vi deg. Sjekk før du kommer at flaskene dine er godkjent for fylling og at de er klargjort før den typen gass du ønsker. Kommer du med helt tomme flasker kan det hende vi må utføre en visuell kontroll på flaskene før fylling. Har du årskort for fylling så presenter dette til oss. Har du ikke årskort gjør du opp i kassen etter fylling.

Har sertifiseringen på flaskene dine løpt ut kan vi dessverre ikke fylle flaskene dine. Vi kan ta imot dine flasker og utføre ny kontroll og trykkprøving. Trenger du å låne flasker mens dine er på service kan vi ofte være behjelpelige med dette. 

Prisliste

125,00 kr
365,00 kr
465,00 kr
565,00 kr
695,00 kr

Om ikke annet er oppgitt  er priser for gassblandinger oppgitt pr. 1000L. Vi opererer med minimumspriser for alle blandinger.

Spørsmål og svar om Dykkeflasker

Hvor ofte må dykkeflasker trykkprøves?

Dykkeflasker i Norge må inspiseres og trykkprøves hvert 2 år. Unntaket er flasker som du har kjøpt helt nye. Disse skal inn til test 3 år etter produksjonsdato. Dvs. om flasken din er produsert i 07/2021 skal den inn til test 07/2024. 

Trykkluftflasker som kun brukes på land, som feks. til fylling av mindre paintballflasker, trenger kun å trykkprøves hvert 5 år. 

Kan jeg fylle paintballflasken min på Fue?

Det korte svaret er nei. Vi har ikke adaptere i butikken for fylling av denne typen flasker. Er flasken stemplet med DOT kan den verken fylles eller trykkprøves i Norge. Har du egen fylleadapter med overgang til dykkeflaske og flasken er innenfor sin sertifisering så kan vi hjelpe deg med å fylle luft på disse.