Inflatorservice FUE
Inflatorservice FUE
Inflatorservice FUE
Inflatorservice FUE

Inflatorservice

service_wing_inflator
kr 245.00
Inklusive MVA

Inflatoren er også en mekanisk ventil "på lik linje" med første- og andretrinnene våre og behøver periodisk vedlikehold for å fungere pålitelig og korrekt.

 

Det er vanskelig å anslå noe godt serviceintervall for vingeinflatorer. Vi bruker å demontere, skylle, vaske og smøre opp inflatorene våre årlig (som regel om vinteren når vi har god tid). O-ringene bytter vi ved behov eller circa hvert tredje år.
Servicebehovet vil naturligvis bli påvirket av hvor hyppig du dykker, saltnivået i sjøen det du dykker mest, hvor ofte og hvor godt inflatoren skylles etter bruk, osv. Det er umulig å gi noe god og treffende tidsangivelse på hvor ofte inflatoren bør få seg en runde med service. Rent generelt kan vi si at årlig eller mer hyppig neppe er nødvendig, mens hvert tredje år eller sjeldnere rett og slett bare er for sjeldent.

Det er fult mulig å bruke en og samme inflator i flere år uten uheldige hendelser. Men konsekvensene av en dårlig vedlikeholdt inflator kan i værste fall bli at vingen fylles plutselig og hurtig mens du er på 20, 30, 60, dypt mange meter og flyter til overflaten. Det er generelt lite heldig for fysiologien vår.

Ved en inflatorservice demonterer vi hele inflatormekanismen, fjerner o-ringer, rubber og grovvasker bort gammelt smørefett og skit før metalldelene blir ultralydsvasket. Når delene er vaskes skylles de i ferskvann, tørkes, får nye o-ringer smurt opp og montert før den funksjonstestes og settes tilbake på vingen.

NB! Ved innsending behøver du kun å klippe av de to stripsene som holder inflatorslangen på plass. Dersom du ikke har strips liggende hjemme, skriv opp på notatet med returadressen at du behøver to stk strip også, så legger vi det med.

Nytt produkt

Produktanmeldelser


8 andre produkter i samme kategori:

Produkten er lagt til din ønskeliste
Produkt lagt til for å sammenligne.