Apeks FSR / XTX200 + XTX40 'octo' FUE
Apeks FSR / XTX200 + XTX40 'octo' FUE
Apeks FSR / XTX200 + XTX40 'octo' FUE
Apeks FSR / XTX200 + XTX40 'octo' FUE

Apeks FSR / XTX200 + XTX40 'octo'

1553
kr 8,995.00
Inklusive MVA

Apeks sin toppmodell i standard konfigurasjon med 74cm + 90cm slangelengder.

Produktalternativer
Ventilbag
Ventilbag

 

Samme navn, ny konstruksjon i 2013

Mens Apeks sine andretrinn i all hovedsak har fått kosmetiske forandringer nå i 2013 har XTX200 FSR førstetrinnet (og XTX100 FST førstetrinnet) fått en konstruksjonsmessig oppgradering. For deg som skal bruke ventilen til enkeltflaskedykking vill ikke forandringen bety noe fra eller til, men det er en veldig god oppgradering for deg som dykker med dobbeltsett. Du kan nå montere et femte lavtrykksuttak i topp av førstetrinnet. Det gir vesentlig bedre slangeføring, mer ryddig og mindre belastning på slangene, og er verdt de få kronene ekstra pr ventilsett den oppgraderingen koster. Bestiller du førstetrinnet med "fifth port upgrade" montere vi den for deg før vi sender.
Selv om serien med andretrinn/pusteventiler fra Apeks i hovedsak har fått design-messige forandringer så er det likevel en bra oppdatering. Særlig liker vi at en del plastdetaljer som har vært lakkert med metall-lignende farge tidligere nå er metall. Det hever kvalitetsinntrykket på produktene og bedrer "de få og små siste detaljene" hvor særlig Scubapro har vært flinke til å utmerke seg. Apeks pusteproduktene virker etter oppdateringen mer fullførte med gjennomgående høy kvalitet på både mekanisk funksjon, materialvalg og design.

XTX200 - toppmodellen til Apeks
Ved siden av tilgjengelighet og konkurransedyktige priser har kaldtvannsegenskaper, pustekomfort og driftspålitelighet vært med på å gjøre Apeks til populære og vanlig brukte ventiler i Norge.

Som med alle øvrige modeller fra Apeks får de gode kaldtvannsegenskapene, pustekomforten og påliteligheten Apeks har bygget opp sitt gode rykte på pakket inn i en ekstra pen innpakning med toppmodellen til Apeks.

 • XTX FSR 1.trinn universal DIN 200/300bar skrukobling
 • XTX200 2.trinn (74cm slange)
 • XTX40 'octo' (90cm slange)


Ved å følge lenken under arkfanen "Relaterte produkter" se et forslag til et utvalg relaterte produkter og pakker. Du finner også lenke til produsentens produktinformasjon og våre mer grundige produktveiledninger under "fliken" Tilleggsinformasjon.

FSR 1.trinn
Apeks blir av mange sett på som referanse ventilen i markedet for høykvalitets førstetrinn. Apeks har med små endringer gjort en allerede populær toppmodell et enda bedre valg.

Alle Apeks førstetrinn bruker nå kun standard 3/8' uttak, som gir større fleksibilitet i forhold til slangekonfigurasjon. I tillegg til at tilgangen på ulike slangelengder er større med 3/8' kobling og slangeprisen normalt også noe lavere.
FSR førstetrinnet har også fått ny blankpolert klar krommet finish i tillegg til de nye gummi/thermoplast DIN koblingene som ble lansert 2005.

 • Universal DIN 200/300 bar skrukobling
 • 2 HP porter (standard dimensjon)
 • 4 LP porter (standard dimensjon)
  (Kan oppgraderes med et femte lavtrykksuttak i topp av ventilen for bedre slangekonfigurasjon på dobbeltsettventilsett.)


Har høye prestasjoner på alle mulige målbare parametre fra gasslevering til frostbeskyttelse.
Gir sammen med Apeks Tek3 førstetrinnene den beste slangeføring av Apeks sine førstetrinn, både til enkeltlfake og dobbeltsett.
Konstruksjonsmessig er FSR førstetrinnet, i likhet med alle andre førstetrinn fra Apeks, et membranstyrt, balansert førstetrinn.

XTX 200 2.trinn
Den nye XTX serien bygger på samme mekaniske prinsipper som gjorde TX og ATX serien kjent som kvalitetsventiler med høy pustekomfort, ekstrem driftspålitelighet og gode egenskaper i kaldtvann.

På XTX200 kan dykkeren både justere "cracking ressistance" (hvor mye energi som skal til for at ventilen skal starte å levere gass) og VIVA justering som påvirker hvor mye energi som skal til for å opprettholde gasstømmen etter ventilen har startet å levere gass. En nedjustert VIVA reduserer også muligheten for free flow i forbindelse med ihopp og dykking i strøm, mens den kan "åpnes" når du eventuelt tar 2.trinnet i bruk slik at du får høyest mulig pustekomfort.

XTX40 2.trinn
XTX serien bygger på samme mekaniske prinsipper som gjorde TX og ATX serien kjent som kvalitetsventiler med høy pustekomfort, ekstrem driftspålitelighet og gode egenskaper i kaldtvann.
Det som skiller XTX40 modellen fra XTX50 og andre modeller med høyere nummer er justeringsskruen for pustemotstand (ellers kun kosmetiske forskjeller). Den justeringsskruen finner du på XTX50 og høyere modellnummer. XTX40 har naturligvis Venturi justeringsmulighet.
Konstruksjonsmessig er XTX40 andretrinnet et balansert, medstrøms design.

XTX serien gir også dykkeren nye funksjoner etter påtrykk fra dykkere.

 • Slangen til 2.trinnet kan monteres fra begge sider av ventilhuset.
 • Utskiftbar "boblespreder" for utåndingsgassen
 • Svart frontdeksel


Det har vært delte meninger om den kompakte "boblesprederen" på ATX-serien. Mens de fleste har trivdes godt med den, har noen ønsket at boblene blir flyttet lengre bak slik at muligheten for at bobler skulle komme i front av synsfeltet reduseres. Ikke spesielt praktisk for en dykker i bevegelser, men i f.eks sammenheng med foto kan det være praktisk. På XTX serie ventiler kan du velge om du vil ha bred eller kompakt "boblespreder". Som standard kommer primærventiler med bred boblespreder montert og backupventiler med kompakt. Hvis du har andre ønsker spesisifer det i kommentarfeltet under bestillingen.

Å kunne montere slangen fra begge sider av ventilhuset er ikke utpreget praktisk i DIR sammenheng, men både for dykkere som dykker såkalt "sidemount" og på en del andre "lokale varianter" finnes det sikkert praktisk bruk for å montere fra andre siden "enn vanlig".

Frostbeskyttet
Ja
Konstruksjon 2.trinn
Balansert medstrøms
Konstruksjon 1.trinn
Balansert membranstyrt
Justerbar Åpningsmotstand
Ja / Nei
Antall HP uttak
2stk
Justerbar Venturi-effekt
Ja
Antall LP uttak
4stk
Nytt produkt

Relaterte produkter

Produktanmeldelser


5 andre produkter i samme kategori:

Produkten er lagt til din ønskeliste
Produkt lagt til for å sammenligne.