DIR Zone Jump/Gap spool - 17m

Dirzone Jump/Gap spool - 17m

DZ-85000
kr 350.00
Inklusive MVA

Kompakt jump/gap spool fra DIR Zone, med 17 meter line.

 

DIR Zone spools er dreiet ut av ett stykke Delrin. Det gir lav vekt, fordelaktig oppdriftsegenskap og lengre levetid/høyere slitestyrke enn spools laget i formpresset plast.
Med sin kompakte størrelse er denne spoolen sitt typiske bruksområde som jump/gap spool i grotte- og gruvemiljø.

  • Delrin konstruksjon
  • 17 meter line
  • Kompakt 76mm diameter / 30mm bredde
  • SS double end bolt snap

 

Spool konstruksjonen eliminerer muligheten for at linen skal hekte og med eller uten deg ta turen mot overflaten sammen med overflate markeringsbøyen. En ikke utpreget gunstig affære...
Tillater også korte penetreringer, for eksempel på vrak og i tillegg brukes spools i huler for å lage en midlertidig line mellom to liner om du hopper fra en line til den andre.

Normalt er det mest praktisk å vente så lenge som mulig før du skyter overflate markeringsbøyen din. Båter som passerer over deg når du ligger på 10 og dypere meter bråker bare, men betyr ikke noe for sikkerheten din. Til vanlig er det greiest å skyte den når du likevel gjør minutt stopp på 9, 6 eller 3 meter - eventuelt på et 3min "sikkerhetsstopp" på 5 meters dybde.

Dykker du dekompresjonsdykk, det er sterk strøm i området OG du skal tilbringe en del tid mellom 21-9 meter kan det være greit å skyte allerede etter gassbyttet på 21meter. Det er sjelden det finnes fornuftige grunner for å skyte overflate markeringsbøye fra større dybder enn 21m.

Spools er også nyttig når du har behov for å gjøre mindre sirkelsøk, lete etter vrak hvis bunnlinen har bommet på bulls eye, måle opp områder under vann, m.m.

Spools brukes relativt flittig i grottedykkesammenheng hvor 'jump spools" brukes til å "koble sammen" separate liner i ulike passasjer for å sørge for kontinuerlig line "hjem".

De mest vanlige lengdene på Spools er 15-21m, 30m (100') og 45m (150'). 
75' spools er en typisk "grotte jump spool" størrelse. Liten og kompakt, så du har plass til mange i lommen. Ofte litt kort til å bruke for å skyte opp overflatemarkeringsbøyer, særlig når det er litt strøm. Kan være litt vrien å betjene med tørrhansker pga sin kompakte design.
100' spools er den mest vanlig brukte 'one size fits all purposes' størrelsen, både i grottesammenheng og til å skyte overflatemarkeringsbøyer.
150' spools er kanskje den vi like best selv. Tar ikke spesielt mye mer plass i lommen, gir mer lengde på linen som kan være praktisk både på en del lengre jumps i grotter og når overflatemarkeringsbøyen skal skytes. Som Safety/Backup spool anbefaler vi å bruke denne 150' størrelsen.

 

Nytt produkt

Relaterte produkter

Produktanmeldelser


6 andre produkter i samme kategori:

Produkten er lagt til din ønskeliste
Produkt lagt til for å sammenligne.