Halcyon Infinity Extreme
Halcyon Infinity Extreme
Halcyon Infinity Extreme
Halcyon Infinity Extreme

Halcyon Infinity Extreme

1115
kr 10,495.00
Inklusive MVA

Halcyon Infinity Extreme - en ny standard for vingesystem til enkeltflaskedykking!

Produktalternativer
Bly
Harnesskniv
Bly
Harnesskniv

 

Halcyon Infinity Extreme - en ny standard for vingesystem til enkeltflaskedykking!

Robust og velegnet til tørrdraktsdykking på vinterstid i Norge, eller lett og reisevennlig? Normalt er det et enten eller type spørsmål. Med å kombinere de beste egenskapene fra Halcyon sitt Infinity vingesystem med de beste nyvinningene fra Halcyon Traveler BC har vi denne gang klart å gjøre et unntak fra regelen. Halcyon Infinity Extreme setter en ny standard for oppdriftssystem til dykking med enkeltflaske.
Enten du er helt fersk som dykker og nettopp ferdig med grunnkurs, eller du allerede har et par hundre dykk bak deg bør dette vingesystemet stå øverst på ønskelisten din når du skal kjøpe nytt oppdriftssystem til dykking med enkeltflaske.

Infinity Extreme fordeler

 • Vekt: en av faktorene som har gjort Halcyon sine Eclipse og Infinity vingesystemer populære blant tørrdraktsdykkere i Norge er hvordan bakplaten og det separate enkeltflaskeadapteret med 3kg bly-insert har integrert mye (totalt 5kg negativ oppdrift) av den negative oppdriften som behøves på en måte som gir uovertruffen komfort ved at belastningen fordeles over hele bakplaten og ryggen til dykkeren. Nettopp den egenskapen har vært ugunstig når du står og pakker dykkerutstyret for neste tur til Egypt eller Maldivene og oppdager at vingesystemet fremdeles veier 5 kilo + også etter bly-inserten er tatt ut av adapteret.
  Den nye PA6 Nylon bakplaten fra Halcyon har lavere vekt enn selv aluminiumsbakplater som tidligere har vært vanlig til reise kit. Samtidig har den Halcyon's nye unike vektsystem som gjør det mulig å integrere 4 * 1,8kg bly på selve bakplaten, mellom vingen og platen hvor det ikke kommer i veien for noe annet nyttig.
  I praksis betyr det at du får et oppdriftssystem som har mer negativ oppdrift fastmontert og integrert (opp til 7kg negativ oppdrift) når du dykker med vingesystemet og tørrdrakt her hjemme, og samtidig har lavere vekt enn vingesystem med aluminiumsbakplate og de fleste jakkevester når du tar bort blyet og skal ut å reise.
 • Integrert enkeltflaskeadapter (STA): Den separate enkeltflaskeadapteren på det opprinnelige Infinity vingesystemet hadde den fordelen at du kunne sette en 3 kilos bly-insert i adapteren for å integrere med vekt. Ulempen er at adapteret bygger på vingesystemets profil og bidrar til å flytte flasken lengre ut fra ryggen til dykkeren. Du kan tenke deg at du ligger i horisontal posisjon og lener deg over til høyre for å se på noe til venstre for deg, des lengre ut fra ryggen en negativ stålflaske er plassert, des mer vil den prøve å rotere dykkeren rundt.
  Med enkeltflaskeadapter funksjonaliteten støpt inn i selve bakplaten får du flasken tettere på ryggen, som effektivt bidrar til økt stabilitet. Samtidig er selve bakplaten designet spesifikt for dykking med enkeltflaske. Det betyr at bakplaten er flatere, siden den ikke behøver å være bøyd for å passe ned mellom flaskene på et dobbeltsett. Det bidrar ytterligere til å gi systemet en lavere profil og deg bedre stabilitet når du dykker.
  I tillegg sparer det vekt, og gjør at det blir en mindre komponent å tenker på når du skal kit'e opp, eller pakke ned utstyret i kofferten. 
 • Halcyon Cinch™ justerbart seletøy som virkelig funker: og misforstå oss rett der. Med Cinch™ "add-on platen" montert på stål-/aluminiumsbakplater fungerer Cinch™ systemet godt, men det forutsetter at dykkeren bruker pitte litt tid på å finne ut hva som er "riktig move" for å stramme opp og løse ut seletøyet. På den nye PA6 bakplaten er Cinch™ funksjonaliteten støpt inn i selve bakplaten, som omsatt i praktisk bruk innebærer at "det bare funker". Det er lettere å stramme opp, lettere å slakke ut, rett og slett enklere og mer praktisk i bruk.
 • Robust Eclipse vinge: Hvis du har lagt merke til at det som er beskrevet til nå passer veldig godt for Halcyon Traveler BC vingesystemet, så er det helt riktig. Men det er to ting som skiller Traveler BC fra Infinity Extreme og den viktigste er kanskje selve vingen. For å spare mest mulig vekt på det rene reisevingeproduktet sitt designet Halcyon en ny vinge, konstruert i ett lag materiale som er gasstett fra innsiden og skal være slitesterkt og ha punkteringsstyrke fra utsiden.På et reiseprodukt som ikke vil se et så høyt volum med dykkeaktivitet er dette en god og tilfredsstillende løsning. Men for et vingesystem som skal være ditt primære brukssystem både for dykking hjemme og på dykkereiser er den tradisjonelle Eclipse vingen et vesentlig bedre valg. Eclipse vingen er konstruert i to lag, hvor det innerste laget er tettvevd for å gi høy punkteringsstyrke og urethane-belagt på innsiden for å gjøre vingen gasstett, mens det ytterste laget har en annen og grovere vev for å gi høyere slitestyrke mot "gnikking" og mer mekanisk slitasje.
  Til forskjell fra den opprinnelige Eclipse vingen har denne vingen 4 "slisser" til å tre flaskebåndene gjennom. Dette er nødvendig siden enkeltflaskeadapteret (hvor flaskebåndene på de opprinnelige Infinity vingesystemene er tredd gjennom) nå er integrert i selve bakplaten.

 • Halcyon Active Control Ballast veksystem inkludert med Infinity Extreme er den andre forskjellen fra Traveler BC. Vektsystemer er primært inkludert fordi det vil være nyttig til tørrdraktsdykkingen du skal gjøre her hjemme. Og så kan de enkelt fjernes fra rig'en når du skal ut å reise dersom de ikke vil være nødvendig/nyttig i det varme vannet du planlegger å dykke og du heller vil bruke den "pakkevekten" til noe annet.
  (Du kan bruke de fleste standard 1kg og 1,5kg standard blylodd i lommene på bakplaten for å integrere vekt når du kommer til feriedestinasjonen din. Dette er imidlertid fastmontert/ikke-dumpbart bly).


Hvor bra vi synes dette vingesystemet er for enkeltflaskedykking
kan enkelt oppsummeres på denne måten

Halcyon Infinity Extreme vingesystemet har blitt til ene og alene på grunn av Fue.no sitt initiativ og fordi vi la all vår goodwill og erfaring som Halcyon's største forhandler i Europa de sise 5 årene ned i å overtale distributøren og Halcyon til å skape dette produktet for oss. Grunnen er ganske enkel:

 1. Flere dykkere har med rette pekt på at den separate enkeltflaskeadapteren er ugunstig i forhold til stabilitet og sideveis rotasjon Vi har prøvd å påvirke Halcyon i flere år for å re-designet adapteret slik at profilen på systemet skulle bli lavere. Da Halcyon lanserte den nye PA6 Nylon bakplaten til sitt Traveler BC vingesystem hadde vi "løsningen", men behøvde å match'e den opp med en mer robust vinge for å bli et robust nok system til å være det primære oppdriftssystemet til en aktiv dykker.

 2. Flere og flere norske dykkere reiser mer og mer på dykkereiser. Vi har ikke tall på de mange henvendelsene vi har fått i forhold til hvordan Eclipse og Infinity vingesystemeiere med stålbakplate og separat enkeltflaskeadapter i syrefast stål på en enkel og kostnadseffektiv måte kan redusere vekten på vingesystemet sitt når de skal reise, uten å ha kunnet gi dem et godt svar. Med den nye PA6 Nylonbakplaten har vi en løsning som både lar dykkeren integrere mer vekt fast på rig'en når vingesystemet dykkes med hjemme i kaldt vann og med tørrdrakt, samtidig som det veier mindre enn alle "lette" reisevingesystemer basert på aluminiumsbakplater og de fleste jakkevester.


Det virker sikkert flåsete og som en "PR-jippo" når vi sier at dette vingesystemet bevarer alle de positive tilbakemeldingene vi har fått fra dykkere som har brukt Halcyon Pioner, Eclipse og Infinity vingesystem til enkeltflaskedykking samtidig som det fikser og løser samtlige "negative", eller "skulle ønske dette var bedre" type tilbakemeldinger vi har fått i butikken, på epost og plukket opp fra å lese på diskusjonsforum. Men det ligger 0 hype og 100% genuint i den beskrivelse og omtale vi gir til dette vingesystemet.
Om dykkere skjønner sin besøkelsestid er dette en reell game changer som setter en helt ny standard for oppdriftssystemer til dykking med enkeltflaske.

  30 dagers åpent kjøp.
  Åpent kjøpt fungerer helt enkelt sånn det høres ut som. Dersom du ikke er fornøyd med hvordan Infinity vingesystemet fungerer for deg sender du det bare i retur til oss sammen med beskjed om hvilket kontonummer du vil ha refundert kjøpesummen.
  Du kan dykke så mye du orker med vingesystemet i perioden, gjerne la venner og bekjente prøve vingesystemet også.

  Et komplett Infinity Extreme vingesystem består av

  • Halcyon Eclipse 40' vinge m/55cm inflatorslange
  • Halcyon's nyutviklete PA6 Nylon bakplate med enkeltflaskeadapter & Cinch™ justering integrert/støpt i selve bakplaten  
  • Justerbar Cinch™ 'one piece webbing' seletøy
  • 2stk flaskestropper for sikket og stabilt feste av enkeltflasker
  • Cinch™ justerbar skrittstropp
  • De luxe comfort backplate pad
  • Comfort neopren pads over skuldrene på seletøyet
  • Halcyon Active Control Ballast vektsystem inkludert


  En ting med bakplate/vingesystemer som potensielle kunder har vært skeptisk til har vært mangelen på mulighet til å justere seletøyet i forbindelse med av- og påkledning. Med Halcyon sitt nye Cinch™ system er denne faktoren historie. Seletøyet er fremdeles robust & uslitelig "one piece continuous webbing", men du kan enkelt løse ut og stramme opp seletøyet.
  Halcyon Infinity system - jakkevest-dødaren

   

  Seletøyet strammes opp på denne måten.


  Halcyon Infinity system - jakkevest-dødaren

   

  Og løses ut igjen slik.

   

   

   

  Festepunkter
  Svart (hardcoat) aluminium; Bøyd D-ring v/h skulder, Flat D-ring venstre hofte + 2 D-ringer på skrittstropp
  Seletøy
  Kontinuerlig 'one-piece webbing' m/Cinch™ justering
  Inflatorslange
  55cm inflatorslange medfølger
  Integrert vektsystem
  Halcyon ACB12 vektsystem inkludert
  Vingetype
  Enkeltflaske
  Nytt produkt

  Relaterte produkter

  Produktanmeldelser


  3 andre produkter i samme kategori:

  Produkten er lagt til din ønskeliste
  Produkt lagt til for å sammenligne.

  Cookies hjelper oss å forbedre din opplevelse på vår nettside. Så for å kunne analysere trafikken, tilby deg personlig informasjon og for at grunnleggende funksjoner skal fungere på nettsiden, trenger vi å benytte oss av cookies. Les mer om hvordan vi bruker cookies