Scubapro Jetfins m/Spring Heel Straps FUE
Scubapro Jetfins m/Spring Heel Straps FUE
Scubapro Jetfins m/Spring Heel Straps FUE
Scubapro Jetfins m/Spring Heel Straps FUE

Scubapro Jetfins m/Spring Heel Straps

2100
kr 1,995.00
Inklusive MVA

Scubapro Jetfins, og andre svømmeføtter i gummi som er laget over samme lest, har vært populære i flere tiår av flere grunner:
Først og fremst fordi Jetfins gir uovertruffen kontroll når du beveger deg under vann. Materialet ekstremt holdbart, og Jetfins er designet godt negative slik at du fint kan kvitte deg med unødvendige ankellodd og beholde god trim.

Vår erfaring er at XL og XXL er de to størrelsene som selges til de fleste. Selv de med små føtter må som regel opp til XL pga. fasongen og størrelsen på tørrdraktsko. Er du usikker så ta kontakt før kjøp :)

Størrelseskart for tørrdraktsko:

M - EU 36/38*

L -  EU 39/42*

XL -  EU 42/44

XXL - EU 45/47 

Produktalternativer
Scubapro Jetfins størrelse
Scubapro Jetfins størrelse

 

"Spring Heel Strap" er nå standard på alle Scubapro sine Jetfins!
Scubapro har laget sin egen "Spring Heel Strap" og har valgt å inkludere den som standard stropp på alle sine Scubapro Jetfins. I god Scubapro tradisjon har de ikke kopiert eksisterende varianter, men forbedret funksjonalitet og design på denne produkttypen. Konkret gjelder det to endringer, den ene at de har formet delrin endestykket slik at det passer formen på svømmefoten der stroppen skal sitte som hånd i hanske. Den andre at de bruker skrue og nylon låsemutter til å montere helstroppen slik at det er enklere å bytte til stroppen selv og få den til å sitte pålitelig.

Svømmefot

Scubapro Jetfins, og andre gummiføtter laget over samme lest, har vært populær over flere tiår av flere grunner:

  • Først og fremst fordi Jetfins gir uovertruffen kontroll når du beveger deg under vann.
  • Matrialet ekstremt holdbart
  • Jetfins er godt negative slik at du fint kan kvitte deg med unødvendige ankellodd og beholde god trim.


Jetfins er veldig godt egnet froskespark, som til vanlig fremdrift er det mest effektive (og eneste logiske?) beinsparket. All kraft brukes til fremdrift, imotsettning til "vanlige" beinspark hvor like mye kraft kanaliseres oppover og nedover, som du får utnyttet til ren fremdrift.

I trange området fungerer Jetfins utmerket til såkalte modified flutter-/frog kick (sjekk linker nedenfor), og du kan like enkelt snu på en femøring (helicopter turn) som svømme baklengs med jetfins og riktig teknikk for beinspark.

Om du dykker på vrak, i grotter, fotograferer eller rett og slett bare liker å ha god kontroll og teknikk for beinspark er Jetfins er ideelt valg. Investering i trening på forskjellige typer beinspark er en investering som betaler seg mangedobbelt når ferdighetene sitter.

Scubapro Spring Heel Strap

Fra Scubapro's side er det ikke tenkt at du skal kunne velge ulik type lengde på helstroppen til dine Jetfins. Vi har lang erfaring med å selge separate helstropper til Scubapro Jetfins og "vet bedre" :-). Så vi gir deg full frihet til å matche den svømmefotstørrelsen du behøver med den helstroppstørrelsen som passer best for deg.

  • "Spring heel straps" gjør det enklere å ta svømmeføttene av og på - mer komfort !
  • Du slipper å måtte stå over dykk fordi du var uheldig å tråkket på ene spennet på svømmefoten din - mer gøy !
  • Du slipper ubehagelige overraskelser fra stroppen under dykking - bedre sikkerhet !


Velge riktig størrelse

Svømmefot

XL størrelsen er normalt det riktige valget for deg som har fra str 39 i sko til og med 43 (også 44 dersom du har tørrdrakt med "turbosole" type sko).
Nye Scubapro Jetfins XXL størrelsen vil være en god størrelse for deg som bruker fra ca str. 44 med kraftig tørrdraktssko, og fra ca str. 45 med turbosole type tørrdraktsko. XXL vil passe oppover til ca skostørrelse 47.

Large størrelsen er relativt liten og er typisk best egnet for dykking i våtdrakt eller med tørrdrakter som har skostørrelser mindre enn rundt 38/39.

Spring Heel Strap

Lengde på selve fjæren og total lengde fra ende til ende på Scubapro sine nye helstropper og Halcyon sine helstropper som mange er kjent med fra før:

 ScubaproHalcyon
Medium
19cm / 28cm
18cm / 26cm
Large
22cm / 31cm
23cm / 32cm
X-Large
25cm / 34cm
28cm / 36cm
XX-Large
28cm / 37cm
-


(Selve fjæren har like egenskaper med hensyn til hvor mye den kan strekkes hos begge produsentene.)

Hvilke lengde helstropp som vil passe på dine Jetfins kommer litt an på skotypen du har på drakten din:
Mest vanlig er det at dykkere med skostørrelse 39 - 43 (med "standard type tørrdraktsko) og 39 - 44 (med Turbosole type tørrdraktsko) behøver Jetfins svømmefot i størrelse XL. For de det gjelder er den generelle helstropplengde anbefalingen:
For skostørrelse 39-40 og Jetfins XL - Medium Scubapro helstropp
For skostørrelse 40-41 (standard sko) / 41-42 (turbosole sko) og Jetfins XL - Large Scubapro helstropp.
For skostørrelse 42-44 (standard sko) / 43-45 (turbosole sko) og Jetfins XL - XL Scubapro helstropp.

For de som har større føtter/bruker Scubapro sin nye Jetfins XXL størrelse vil helstroppen i størrelse Large være riktig lengde i 99 av 100 tilfeller opp til og med 44 i skostørrelse. For turbosole type sko kan Large stroppen også dekke str 45 i sko. Men dersom du har "standard" kraftige type tørrdraktsstøvler vil XL stroppen som regel passe best fra 44/45 og oppover. Des kraftigere sko, des mer sannsynlig at XL behøves fra 44.

Du kan gjerne (helst) notere i kommentarfeltet når du ligger in bestillingen: Hvilken skostørrelse du bruker, hva slags tørrdrakt merke du dykker med og hvilken Jetfins størrelse du har (eventuelt klone merke og størrelse), så skal vi prøve å dobbeltsjekke lengdevalget du har gjort mot vår erfaring.
Er vi veldig i tvil foreslår vi gjerne å sende de to størrelsene/lengdene vi er i tvil om, så du kan sjekke selv. Eller om du har mottatt et par som er for kort eller lang, så bytter vi det naturligvis bare om.

Hæltype
Åpen hæl
Standard helstropp
Spring Heel Strap
Type matriale
Gummi
Bladtype
Helt blad, vented, ingen split
Nytt produkt

Relaterte produkter

Produktanmeldelser


6 andre produkter i samme kategori:

Produkten er lagt til din ønskeliste
Produkt lagt til for å sammenligne.